ISIS: IS / ISIL / Daesh

Siapa ISIS? Siapa pula DAESH? Apa beza dengan ISIL dan IS? ISIS ini benar-benar wujud atau rekaan sahaja? Siapa paling untung daripada kewujudan ISIS? Sekiranya ISIS Islam, kenapa ISIS sanggup bunuh orang Islam? Benarkah Israel di belakang ISIS? Bolehkah berjihad tanpa izin kerajaan?

Kumpulan ini yang terkenal dengan ideologi ekstrim mengkaafirkan kumpulan yang tidak sehaluan, termasuklah orang awam, pejuang Sunni dan pimpinan serta anggota Parti Islam Iraq.

Namun begitu, skop gerakan kumpulan ini tidak terhenti disitu sahaja, bahkan menurut Dr. Maszlee Malik dalam buku terbarunya bersama penulis lain, mendedahkan situasi yang sama yang berlaku di Syria.

Utusan, 5 Oktober 2016

Memotong kepala musuh bagi dipertontonkan kepada orang ramai bukan perbuatan yang diiktiraf oleh Islam. Apatah lagi membunuh mereka yang tidak terlibat di medan perang seperti wartawan dan masyrakat awam. Ia sama sekali diharamkan oleh syariat Islam yang mulia.

Dr. MAZA

Buku ini turut menampilkan penulis lain  seperti Dr. Mohd Afandi, Ar. Haji Syed Mohd Radhi, Jufitri Joha, Prof Madya Dr. Mohd Basri, Dr. Abdul Basit (Abu Anas Madani), Fikri CH dan Prof Madya Dato Dr. Mohd Asri Zainal Abidin (Dr. MAZA).

Buku ISIS

Siapa ISIS? Siapa pula DAESH? Apa beza dengan ISIL dan IS? ISIS ini benar-benar wujud atau rekaan sahaja? Siapa paling untung daripada kewujudan ISIS?

RM15.00

Pertanyaan atau Komen?

      Leave a reply

      Kedai Buku Online